Bisnes

Daripada Tidur lebih baik cari duit

Perkongsian

12666331_1144362062255213_485794999_n

Cara nak mula business kopi drive-thru.

Meh saya nak ajar. Kalau nak buat panas sangat sesuai untuk pagi hari, kalau nak buat sejuk elok petang atau malam. Pilih waktu yang sesuai..!

Ini antara Empat Tip nak mula buat kopi drivethru:

1. bangun pagi2 pusing di kawasan yg anda nk terget jual. Lihat orang disana mcm mana, jem ke tak, sesuai ke tak orang nak berhenti yg penting tempat anda orang mudah berhenti.

2. Mula fikir mcm mana nak dapatkan modal. Modal penting dlm business, gunakan modal serendah mampu dalam bajet Rm600 kebawah.(Atas kau pandai cr barang)

3. Mula cari barang apa yang perlu seperti :
– thermos air panas
– Meja kecil yg muat kereta kancil
– Alas meja
– Buat bunting yg cun dn memukau.
– Cari kopi dan koko atau teh yg sedap, 3 in 1 pon boleh janji sedap dan mudah bancuh. Murah satu lagi.

3. Cari uniknya gerai kau, contoh dr segi gelas, pakaian service dan lain lagi. Supaya mudah viral dan orang nak share tentang kita.

4. Bila dah mula berniaga. Mula kumpul sikit2 modal untuk buat kos iklan difb supaya orang sentiasa ingat tentang business kita -:)

Kalau kau dah boleh jual 20-30 gelas sehari kalau untung 50sen sehari sekurang2nya Rm250 – Rm300 dah sebulan. Kalau untung lebih lg. Lagi banyak.

Ini antara sikit sebanyak tip bagai mana kita boleh mula buat business dengan modal rendah. Jgn terlalu fikir nk start business dengan modal bear terus sebab anda baru masuk dalam business tak tahu lagi pasal duit keluar masuk tp anda bajet nk ceburi business dgn modal ratus2 ribu dah. Itu silap dan bahaya.

Jadi nasihat sy, untuk yg ada masalah kewangan tuh boleh la mula cepat2 bina business sendiri sbb tip dah ada tunggu masa nak jalankan je tuh. -:)

Share dan tag juga dengan kawan2 yang baru nak mula business agar manfaat kita bersama. Selamat maju jaya sy ucapkan -:) fast action fast results..! ‪#‎sayataknakkedekutilmu‬

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply