Fesyen & Gaya Hidup

17 Aplikasi Coca-Cola Yang Mengejutkan – Bukti Bukan Untuk Diminum!

Perkongsian

Selain sebagai produk minuman ringan, produk minuman Coca-Cola juga sangat berguna dan boleh diaplikasikan dalam kehidupan anda. Selain harganya yang murah dan senang didapati di mana-mana pasaraya dan kedai runcit, pastinya ia merupakan satu agen yang membolehkan anda berjimat. Produk keluaran itu selain bertindak sebagai minuman ringan, ia juga mempunyai pelbagai fungsi lain yang menarik.

Penggunaan Coca-Cola dalam kehidupan seharian semakin terkenal apabila penduduk di Amerika Syarikat menggunakan minuman itu di dalam kehidupan mereka setelah mengetahui tentang aplikasinya. Aplikasi Coca-Cola itu seterusnya dirakam dan dimuat naik di laman web Youtube menjadikan lebih ramai yang mengaplikasinya.

Berikut merupakan aplikasi Coca-cola yang sangat mengejutkan!

1.EJEN PEMBERSIH ENJIN

Coca-cola digunakan sebagai agen pembersih engin di Amerika Syarikat. Jadi anda tidak memerlukan pembersih enjin yang mahal untuk membersih enjin anda, bahkan anda boleh membeli Coca-Cola dan membersihkannya menggunakan minuman ringan itu !

2.EJEN PEMBASUH DARAH

Pihak polis di U.S. mempunyai sebotol Coca-cola di dalam kereta polis mereka dan jika ada kemalangan yang berlaku, mereka akan membasuh darah yang keluar ke jalan raya menggunakan minuman bergas itu.

53a55c884dc04

3.EJEN PENGHILANG KARAT

Coca-cola merupakan agen penghilang karat yang baik pada permukaan kereta. Untuk menghilangkan karat pada bateri kereta anda, Cuma tuangkan Coca-Cola dan karat akan hilang. Mudah dan cepat bukan?

4.EJEN MENGHILANGKAN KARAT SKRU

Jika anda ingin membuka skru berkarat, anda boleh menuangkan Coca-cola diatas sehelai kain, kemudian sapu pada skru tersebut beberapa ketika dan skru anda akan berjaya dibuka.

5.AGEN MENCUCI KOTORAN DEGIL PADA PAKAIAN

Jika pakaian anda terkena kotoran degil, anda boleh menuangkan Coca-Cola di atas pakaian yang kotor kemudian masukan serbuk pencuci baju dan hidupkan mesin pembasuh anda, Lihat dan terkejutlah dengan keputusannya nanti!

6.AGEN RACUN SERANGGA

Di India, petani menggunakan Coca-cola sebagai semburan menghalau serangga perosak memandangkan harganya yang lebih murah dan kesannya yang sangat berkesan.

7.EJEN PENGHAPUS KOTORAN MINYAK DARIPADA JALAN RAYA

Anda boleh tuangkan Coca-Cola pada kotoran minyak pada jalan raya dan biarkan sejam. Kemudia bilas dengan air paip.

8. EJEN PEMBUNUH LINTAH DAN SIPUT BABI

Banyak lintah dan siput babi dirumah anda? Semburkan Coca-cola pada haiwan berkenaan dan ianya akan mati akibat asid yang tinggi di dalam Coca-cola. Usah takut lintah dan siput babi bersiar-siar di kawasan rumah anda lagi!

#fakta nombor 4

9.EJEN PEMBASUH SINKI

Sinki anda kotor? Sudah lama tidak dicuci? Tidak ingin mengupah orang untuk membasuh dan memasukkan tangan anda ke dalam lubang sinki? Senang sahaja! Tuangkan Coca-cola, sental dan tunggu seketika. Kemudian bilas.

10.EJEN PENYINAR DUIT SYILING

Duit syiling anda berkarat? Mudah sahaja, tengelamkan duit syiling anda di dalam larutan Coca-Cola, kemudian lihat hasilnya!

11.EJEN PENGHAKIS KULIT TELUR

Lihatlah hasil meletakkan telur rebus yang bercengkerang ke dalam minuman Coca-cola selama 1 tahun dan lihat kesannya!

12. EJEN PELARUT GIGI

Bagi anda yang tidak mahu menanam gigi yang tercabut, anda boleh cuba menenggelamkan gigi anda di dalam larutan Coca-Cola. Proses nya akan memakan masa yang lama tetapi sangat berbaloi kerana gigi anda akan hilang dari pandangan dan larut bersama air Coca-Cola. Pastikan anda membuat eksperimen ini selama setahun atau lebih. #Video hanya rendam sekejap sahaja

13. EJEN PEMBUANG GULA-GULA GETAH

Bagi anda yang tidak sengaja melekatkan gula-gula getah pada rambut anda, anda boleh menegelamkan rambut anda di dalam sebuah mangkuk kecil untuk beberapa minit dan gula-gula getah pasti tanggal.

14. EJEN PEMBERSIH KOLAM

Kolam renang anda kotor? Masukkan 2 botol 2 liter air Coca-cola dan kolam anda sedia untuk dibersihkan.

tumblr_m8i6rmeQDH1r49l3lo1_500

15. AGEN PENANGGAL PEWARNA RAMBUT

Anda seorang pewarna rambut? Jangan risau, anda boleh menanggalkan pewarna rambut anda dengan menuang Diet Coke pada rambut yang bewarna.

 

16. AGEN PENCUCI TANDAS

Tandas anda kotor dan sudah setahun tidak basuh? Jangan risau, tuangkan disekliling mangkuka tandas, biarkan untuk beberapa minit dan flush. Hasilnya mangkuk tandas anda akan lebih bersih dan berkilau.

17.AGEN PEMBERSIH PERAK

Minuman Coca-cola apabila direndam bersama Coca-cola selama semalaman boleh membuatkan perak semakin menyinar.

Setelah melihat kepada bukti-bukti penggunaan Coca-Cola dalam kehidupan kita, adalah logik dikatakan bahawa Coca-cola merupakan minuman yang baik untuk kesihatan manusia? Fikirkanlah dan selamat mengaplikasi dalam kehidupan anda!

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply