Viral

Kalijodo, bakal berubah wajah?

Perkongsian

kaliHeh…sebut saja nama daerah Kalijodo di Jakarta sudah tentu mereka yang pernah ke sana akan terbayang hiburan tanpa henti di setiap pelusuk bandar tersebut. Mana tidaknya, lelaki hidung belang yang sentiasa berulang alik ke sana pasti akan merasai “kehilangan” aktiviti disana kelak.

Menurut MyNewsHub, kawasan yang mempertaruhkan aktiviti pelacuran, perjudian, dan jualan minuman keras sebagai medium utama masyarakat disana bakal terkesan selepas ini jika benar ianya akan ditutup sedikit masa nanti.

“Rata-rata menolak dan bisa bangkit melawan dan menentang,” kata seorang jejaka yang merantau ke sana dari Kacamatan Rappocini.

kali2Bukan itu saja, satu tinjauan turut telah dibuat dan rata-rata penduduk disana mengharapkan agar pihak kerajaan akan menangguh perkara tersebut buat seketika.

Daerah dalam kawasan pentadbiran Jakarta Utara dan Jakarta Barat ini bakal ditransformasikan menjadi Ruang Terbuka Hijau (RTH)  dan dikhabarkan akan menjadi Bandar pusat keagamaan seperti seperti yang dilakukan di Kramat Tunggak, Jakarta Utara menerusi pembangunan Islamic Center (IC).

 

Perkongsian

Comments

comments

Tags
Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply