Cinta & Perhubungan

Bau Ketiak Lelaki: Aromaterapi atau Trauma Sekali

Perkongsian

Sesetengah beranggapan bahawa bau yang dikeluarkan dari Si Jantan perlukan semburan dan mandian bagi menghilangkan bau badan. Mungkin sekarang anda perlu fikir semula sebelum mensia-siakan wangian semula jadi badannya.

 Vin diesel 3

Kajian mengejutkan menunjukkan bau ketiak lelaki merupakan aromaterapi untuk Si Wanita. Kajian yang dijalankan di Universiti California oleh  Dr. Claire Wyart mendapati wangian bau ketiak lelaki boleh meningkatkan hawa nafsu seorang wanita. Apabila lelaki berpeluh, mereka mengeluarkan sejenis cecair berlendir berbau yang dipanggil Androstadienone (CORR). Dr. Claire Wyart  yang cukup berbangga dengan kajiannya itu berjaya buat pertama kalinya menghubungkaitkan antara bau lelaki dengan kesannya kepada keadaan hormon wanita.

“Ini merupakan kali pertama sesorang boleh membuktikan perubahan tahap hormon wanita terhadap komponen daripada wangian peluh yang terhasil daripada lelaki.” Dr. Claire Wyart

Dalam kajian tersebut Si wanita akan mengalami degupan kencang, pernafasan dan tekanan darah akan mengalir laju. Ini menunjukan kemampuan bau semula jadi  yang terhasil itu merangsang hormon wanita. Anda boleh mencubanya sendiri.

download

Mengapa selepas mencium wangian Si Lelaki masih tidak terasa kesannya?

Si Lelaki sudah berpeluh seluruh badan namun mengapa agaknya gagal menarik. Hal ini mungkin berkaitan kitaran haid anda.  Anda perlu mengetahui melalui satu kajian berkenaan kitaraan haid terhadap deria bau manusia di Medical National Institute of Health, Amerika Syarikat yang diketuai Morofushi M.  mungkin menjadi faktornya.

“Kajian yang dilakukan terhadap golongan wanita itu mendapati  wanita haid mempunyai kadar sensitiviti yang tinggi terhadap bau lelaki.” Morofushi M.

Antara lain kajian Morofushi M bersama dua lagi penyelidik itu mendapati Wanita yang mempunyai daya hidu yang tinggi adalah terhadap 3alpha-androstenol tetapi tidak kepada 5alpha-androstenol. Pening. Selain itu, kebolehmampuan deria manusia akan berkurangan daya hidunya kerana berubah kepada penumpukan pertumbuhan deria warna. Kita semakin hilang kebolehmampuan genetik pada organ VNO (Vonomernasal Organ) atau dikenali vestigial untuk manusia yang mengesan aroma tersebut menurut Dov Micheal dalam artikelnya “Does her armpit smell turn you on”.

Anda ternyata bijak , tidak mencium wangian ketiak Si Lelaki kerana ia Trauma Sekali !!

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply