Cinta & Perhubungan Inspirasi

Ini Sebabnya Kenapa Gadis Suka Lelaki Nakal!

Perkongsian
nakal1
Zayn Malik memiliki wajah yang digilai wanita

Lelaki seringkali disifatkan sebagai nakal ataupun ‘ bad boy’ setiap kali mahu memulakan perhubungan. Namun tidak dinafikan sifat kebanyakan lelaki sentiasa ceria dan ‘ happy go lucky’ serta pandai membuat seseorang wanita ketawa. Dalam erti kata lain, sikap gila-gila lelaki akan membuatkan wanita senang untuk mendekatinya.

Kali ini, kita akan melihat kenapa para gadis lebih meminati lelaki yang bersikap nakal ini sebagai pasangan hidupnya.

nakal4
lelaki nakal mudah didekati

Para saintis dan pakar psikologi telah lama mengkaji senario ini dan jawapan yang diperoleh amat memeranjatkan. Antara faktor yang membuatkan wanita suka kepada lelaki nakal adalah:

  • Seksi-Pakar mendapati lelaki yang nakal dan gila-gila mempunyai perwatakan yang tersendiri walaupun poket            tidak berisi. Ini membuatkan lelaki tersebut kelihatan seksi dan menarik. Jangan katakan golongan                      lelaki sahaja yang suka tengok perempuan seksi, wanita pun sama tau!
  • Cabaran- Perempuan akan mengangap lelaki yang nakal ini sebagai satu cabaran yang menyeronokkan untuk                     dihadapi dalam hidup mereka. Mereka perlu berusaha untuk teroka dan selami karakter lelaki                               tersebut lalu menjadikan hubungan lebih bewarna-warni.
nakal3
lelaki nakal seringkali tampil menarik
  • Misi- Bagi sesetengah wanita, mereka menjadikan perkenalan dengan lelaki tersebut sebgai satu misi yang                    ingin diselesaikan. Mereka mahu mengubah lelaki tersebut menjadih lebih setia dan tidak nakal lagi.                    Sekiranya berjaya ia adalah kepuasan dalam perhubungan.
  • Tidak cepat bosan- Lelaki nakal mempunyai 1001 idea untuk bergurau mahupun melakukan sesuatu kepada                                        pasangannya supaya keadaan tidak cepat bosan. Akan sentiasa ada kejutan dalam hidup                                          pasangannya itu. Lelaki seperti ini juga selalunya mempunyai bakat untuk menghiburkan                                         sesiapa sahaja yang berada dalam kesedihan.
nakal2
bahagia menanti sekiranya berjaya mengharungi karenah pasangan masing-masing
  • Pandai mengayat- Bukan semua lelaki mempunya bakat mengayat ini. Kadang-kadang sifat ini terlahir secara                                     semulajadi dan spontan. Tambahan sekarang tengah kecoh tentang cara mengayat dekat                                          media sosial. Yang nak jadi lelaki nakal bolehlah cuba!

Walau macam mana sekalipun sikap pasangan kita, cubalah menerima seadanya dan saling melengkapi kehidupan masing-masing. Tak semestinya lelaki nakal sahaja yang pandai mengambil hati. Kadang -kadang budak nerd pun pandai. Wallahualam.

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply