Fesyen & Gaya Hidup Viral

Jubah Pahlawan Kecaman Popular

Perkongsian

Percaya atau tidak. Semakin dikecam semakin popular.

Tiada bayaran yang paling manis buat seorang ahli peniagaan selain daripada keuntungan selepas dikecam.

Itu lah yang setimpal diterima selepas beberapa hari kecaman di media sosial. Farbel Exclusive melalui pengasasnya, Syubaili Aziz pada awalnya agak tekejut dengan kritikan ‘keyboard warrior’ yang melabel baju keluaran syarikat itu sebagai baju untuk Gay atau pondan.

jubah 1

 

Pastinya kecaman tersebut menguris rasa.

 

Kecam Asas Empayar Popular

Kecaman daripada netizen menyebabkan baju tersebut melonjak naik dan  semakin mendapat perhatian. Ia sedang trending di media-media sosial pada masa ini. Tanpa perlu berbelanja mahal untuk kos marketing yang tinggi, Farbel Exclusive telah menembusi media seperti ASTRO , hlive dengan ‘Jubah Pahlawan’. Kini semua orang kenal Farbel Exclusive.

jubah
Syubaili @ HLIVE

Dato’ Yusuf Haslam apabila ditemu-bual sendiri oleh pengasas Farbel Exclusive menyifatkan jubah tersebut selesa untuk dipakai.

 

Terima Kasih RM2 juta

 

Pengasas ‘Jubah Pahlawan’ dalam temu-bual melalui telefon semalam bersama The Malay Mail Online menyatakan kejayaannya menjual 10,000 unit iaitu kira-kira RM 2 juta.

jubah2

“I’ve sold over two million,”Syubaili

Jubah tersebut yang berharga kira-kira RM 225 sehelai telah dijual di Brunei, Thailand, Singapore, Taiwan dan Arab Saudi.

“Syubaili, who is a distributor, said most of his sales of “Jubah Pahlawan”, which are priced at RM225, were to Brunei, Thailand, Singapore, Taiwan and Saudi Arabia. According to him, he made about RM2 million in revenue from selling 10,000 units of the garment at a discounted price of RM199 each. “ The Malay Mail Online

 

Seronok melihat perkembangan daya kreativiti artisan masa kini termasuk pereka fesyen. Namun apabila menjawab sentapan Nitezen, penulis nasihatkan jangan menjawab dengan unsur agama kerana tiada daya insan biasa menjawabnya sama juga mengkritiknya daripada sudut agama. Bagi penulis, lebih baik diam sahaja dan fokus terus bekarya berjaya.

Nota : Jangan menjawab dengan unsur agama kerana tiada daya insan biasa menjawabnya

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply