Inspirasi

Rahsia wanita punggung besar

Perkongsian
punggung1
Perempuan yang memiliki punggung besar sebanrnya mempunyai banyak kelebihan.

Wanita yang memiliki saiz punggung yang besar seringkali mengundang persepsi negatif dalam kalangan masyarakat. Tidak kurang juga, saiz punggung wanita yang besar mampu menaikkan nafsu mana-mana sahaja lelaki yang melihatnya.

Namun, ada perkara positif yang perlu diketahui umum mengenai kelebihan wanita yang memiliki saiz punggung yang lebih besar daripada kebiasaan ataupun normal.

punggung3
Saiz punggung wanita yang besar sentiasa menjadi tarikan kepada lelaki

Menurut kajian yang dibuat oleh William Lassek di University Of Pittsburg, Lemak yang terhasil di bahagian pinggul wanita yang memebentuk saiz punggung yang besar itu sebenarnya membantu wanita tersebut mendapat anak yang lebih bijak berbanding mereka yang mempunyai saiz punggung yang kecil. Hal ini kerana, lemak di bahagian tersebut mampu menyumbang kepada perkembangan sel otak bayi semasa proses penyusuan.

Ianya berikutan, si pemilik punggung besar memberikan pengambilan lemak penting ,Omega-3 yang mencukupi kepada anak mereka. Lemak Omega-3 ini sangat-sangat diperlukan untuk menjana perkembangan sel otak bayi yang baru dilahirkan.

baby1
pemilik punggung besar cenderung mendapat anak yanng lebih bijak

Untuk membuktikan teori tersebut, William Lassek telah menjalankan kajian terhadap 16,000 wanita dan hasilnya wanita berpunggung besar bersama anak mereka mendapat markah yang lebih tinggi berbanding wanita yang berpunggung kecil dalam satu ujian mental(cognitive test).

Selain itu, wanita yang mempunyai saiz punggung yang besar ini juga berupaya merendahkan jumlah kolestrol dalam tubuh mereka yang secara tidak langsung dapat mengelak daripada menghidapi penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi.

punggung2
wanita berpunggung besar tidak perlu malu tampil dalam kalangan masyarakat.

Selepas membaca artikel ini, mesti ramai wanita yang cuba membesarkan punggung mereka.Wallhualam.

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply