Semasa Viral

Kakak Sheila Majid, Shahnaz Dapat Mutaah 30 juta !

Perkongsian

shahnaz

KUALA LUMPUR : Anak Yang Dipertua Negeri Sarawak, Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Abdul Taib diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah untuk membayar RM30 juta sebagai mutaah kepada bekas isterinya, Shahnaz Abdul Majid semalam selepas tiga tahun turun naik mahkamah.

Hakim syarie Muhammad Abdul Karim Wahab memutuskan demikian selepas berpuas hati Shahnaz selaku plaintif berhak untuk menerima mutaah manakala Mahmud Abu Bekir sebagai defenden mampu untuk membayarnya. Mahkamah memutuskan untuk defenden membayar RM30 juta bermula 31 Mac dengan ansuran sebanyak 3 kali, iaitu RM10 juta perlu dibayar setiap kali ansuran.

Shahnaz yang merupakan kakak kepada penyanyi terkenal Datuk Shiela Majid bagaimanapun pernah menfailkan tuntutan RM100 juta pada tahun 2011 mengikut Seksyen 26, Akta Undang-undang Keluarga Islam 1984.

Hakim mahkamah, Muhammad Abdul Karim berkata bahawa mahkamah mengambil kira defenden mampu membelanjakan RM1 juta sekaligus begitu sahaja menunjukkan bahawa beliau mampu untuk membayar mutaah berjumlah RM 30 juta.

‘ Tindakan meninggalkan isteri selama 10 tahun adalah satu pengaiban yang tidak boleh dipandang remeh, malah plaintif yang ketika itu memegang status yang sah terpaksa menanggung sedih serta hidup ibarat digantung tidak bertali. Jumlah itu berkadaran dan wajar bagi defenden, setidak-tidaknya mampu menghapuskan kedukaan kepada bekas isteri”, katanya.

Kes perceraian mereka mendapat perhatian media kerana kedua-dua bekas pasangan terbabit berasal daripada keluarga yang kaya dan terkenal, disamping kes perceraian mereka merupakan antara kes perceraian yang termahal di Malaysia.

Shahnaz yang ditemui ketika di luar mahkamah mengucapkan syukur dengan keputusan itu dan merancang untuk menggunakan wang berkenaan unutk membantu orang yang kurang bernasib baik. Shahnaz dan Mahmud keduanya berkahwin pada 9 Januari 1992 pada usia 53 tahun dan memperoleh seorang anak lelaki bernama Raden Murya yang berumur 23 tahun.

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;Please set up a new account in line with the Club rules”But I really didn’t know until he announced it.prada bags
She dedicated much of her life in service to the youth, with over 30 years with the Boy Scouts of America.christian louboutin pas cher

Deloitte refers to one or more of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, a UK private company limited by guarantee (“DTTL”), its network of member firms, and their related entities.mcm bookbag
That day, the armies of , , Syria, , and Iraq invaded the territory partitioned for the Arab state, thus starting the 1948 Arab Israeli War.hollister deutschland
How you gonna stop God’s plan.toms sale
He was stationed at Selfridge Field in Mt.mulberry outlet uk
hogan online

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply