Semasa

Kepala Hancur Digilis lori

Perkongsian

Sik,Kedah

10 March 2016

Seorang remaja berusia 15 tahun maut setelah motosikal yang ditunganginya dilanggar sebuah lori dari arah belakang sebelum pemandu lori terbabit bertindak melarikan diri.

Dalam kejadian lewat malam semalam, kira-kira sekitar jam 11 malam mangsa yang tidak memakai topi keledar itu maut di tempat kejadian.

IMG-20160311-WA0016
keasaan motosikal yang dinaiki mangsa tersadai di tengah jalan

Dalam kejadian tebabit, mangsa dikatakan menunggang motor bersendirian dan digilis sebuah lori setiba sahaja di persimpangan Bandar Baru Beris Jaya. Takut dengan kejadian itu, pemandu lori terus memcecut laju meninggalkan tempat kejadian.

IMG-20160311-WA0019
kepala mangsa hancur digilis lori terbabit

Menurut maklumat orang tempatan, mangsa berasal dari Calok Salang,Parit Panjang dan merupakan anak kepada seorang ustaz di kawasan tersebut.

IMG-20160311-WA0018
Penduduk tempatan membantu mngutip cebisan daging yang beselerakan di atas jalan

Menurut penduduk setempat, kawasan kampung terbabit memang sering berlakunya kemalangan maut dan boleh dikatakan hampir setiap tahun akan berlaku kemalangan yang mengerikan di kawasan tersebut.

Kawasan yang terletak di antara Pekan Sik dan Jeniang ini juga agak berbahaya apabila tibanya malam kerana kekurangan lampu jalan,

Namun apa yang lebih mengecewakan, pemandu lori tersebut sepatutnya bertanggungjawab atas apa yang telah dilakukan.  Inikan tidak, terus memecut laju meninggalkan jenazah bergelimpangan di atas jalan.

IMG-20160311-WA0021
status yang dimuat naik salah seorang penduduk tempatan

Kemalangan jalan raya di Malaysia antara yang paling tinggi pernah direkodkan jika dibandingkan dengan negara-negara lain. Setiap pihak hanrus mengambil kisah tentang pentingnya panduan keselamatan jalan raya. Patuhilah amaran dan undang-undang jalan raya ketika memandu.

Walaubagaimanapun, marilah kita sama sama mendoakan agar arwah ini tenang di alam sana dan kita yang masih hidup harus sentiasa beringat tentang janji Allah tentang mati itu pasti. Justeru kita harus sentiasa bersedia menghadapinya.

Al-fatihah.

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply