Fesyen & Gaya Hidup Semasa

Perkara Penting Sebelum Bercuti ke Luar Negara

Perkongsian

Musim sekolah akanĀ tiba pada hujung minggu ini menyebabkan ramai ibu bapa pasti sudah merancang untuk bercuti ke luar negara. Berikut kami sertakan 9 perkara penting yang anda perlu anda sebelum ke luar negara!

1. Jangan abaikan cuaca

Woverview3P2

Jika anda mahu ke luar negara, pastikan anda sudah membuat kajian terlebih dahulu terutamanya ke negara yang mempunyai empat musim berbeza kerana badan kita tidak biasa dengan persekitaran dan iklim disana. Anda boleh melayari laman web meteorologi atau melihat mana-mana blog yang sering menupdate tentang negara yang anda ingin kunjungi!

2. Baju sejuk

Screen shot 2011-11-02 at 10.42.37 AM

Cuaca sejuk di negara lain boleh menyebabkan badan anda lemah dan mudah mendapat demam. Jangan lupa untuk membawa baju anda!

3. Alat bantuan kesihatan

police_new_first_aid_kit

Bagi anda yang mempunyai masalah kesihatan jangan lupa untuk membawa ubat yang mencukupi. Peti keselamatan yang ringkas juga perlu dibawa untuk kegunaan kecemasan.

4. Senarai keperluan

Pastikan anda membuat senarai barangan yang perlu dibawa sahaja supaya anda tidak membawa barangan yang tidak perlu dan membazirkan ruang bagasi anda untuk dimasukkan ole-ole nanti!

5. Tukar duit

5339553-Money-isolated-on-a-white-background-Stock-Photo-currency-exchange-euro

Pastikan anda menukar wang seawal mungkin bagi mengelak apa-apa cas tersembunyi nanti. Pastikan juga anda mempunyai kad yang boleh diguna di negara yang bakal anda kunjungi untuk tujuan kecemasan nanti.

6. Tanda nama

Apa kata anda lekatkan nama di bagasi anda supaya senang anda hendak mencari beg anda dilapangan terbang nanti. Tidaklah tertukar kan?

7. Bawa kasut penting

womansshoes

Tips ini lebih kepada wanita. Bawalah kasut yang hendak dipakai sahaja dan janganlah membazir ruang bagasi anda dan membuatkannya berat dengan kasut anda sahaja!

8. Kosmetik

my-pham-10

Pastikan anda hanya membawa kosmetik asas sahaja supaya kecantikan anda boleh dizahirkan di tempat yang cantik dengan rupa paras yang asli!

9. AdaptorĀ 

usb-wall-charging-iphone-640x353

Kadangkala perkara asas ini sering dilupakan oleh pelancong. Jangan lupa untuk membawa cas telefon bimbit anda ya!

10. Kad kesihatan

Anda boleh letakkan sekeping kertas didalam beg dompet anda seperti nama, jenis darah dan alergik supaya jika apa-apa kemalangan berlaku senang bagi pihak hospital hendak menguruskan anda!

Selamat bercuti!

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;His studio space in New York, known as The Factory, was (like Oldenburg Store) both the place he worked producing his sculptures, silk screens and films and the place he hung out and partied40 per share and 1.mcm sale

Although there is no proof that Julius Coleman of Buckingham Co.christian louboutin pas cher
The Construction Business Christianity Concentrate Can I Get Back With You Later.sac hermes
Woakes bowls a tight over first up as he gives mere two runs.ceinture hermes homme
North Korea is not a threat to the United States at this time.portafoglio gucci
each restaurant is more enchanting than the last, with tables in the sand, rustic decor all around, hundreds of candles lit, and surrounded by thick jungle walls.prada handbags uk
mulberry bag outlet

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply