Semasa Viral

Lemas Pada Malam Berinai

Perkongsian

tuaran-peta.transformed

Dua bot daripada Kampung Serusup dan Kampung Panimbawan bertembung pada 10.30 malam kelmarin akibat tiada lampu dan lebih muatan. Semua 30 penumpang tercampak ke dalam sungai, 6 orang daripadanya maut akibat lemas manakala 24 orang lagi selamat. Salah seorang mangsa maut adalah Nurqaseh Salim, seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 5 tahun.

”Sebaik bot berlanggar saya terhumban ke dalam sungai dan mendengar laungan takbir beberapa penumpang lain. Saya bernasib baik kerana boleh berenang dan mencari serpihan bot untuk berpaut. Tidak lama kemudian, sebuah bot menghampiri dan menyelamatkan saya,” kata Dewie Ratna Sari Dirman, 25 tahun. 

Dalam kejadian ini, Dewie bersama 20 orang rakannya dalam perjalanan ke jeti Kampung Serusup untuk menghadiri acara malam berinai seorang rakan mereka. Dia yang pada mulanya berasa sangat tidak senang hati kerana terpaksa menaiki bot yang kecil bersama 20 orang rakannya yang lain. 

Menurut Dewie, ketika mereka sedang berbual, tiba-tiba sebuah bot melanggar bot mereka sehingga pecah dan semua penumpang terhumban ke sungai. Beberapa orang penumpang berenang manakala yang lain berpaut pada serpihan bot yang pecah selain ada penumpang yang sudah terapung tidak bergerak lagi. 

Seorang penumpang yang terselamat, Majkin Tuien, 42 tahun berkata bahawa rempuhan itu turut disusuli dengan jeritan sebelum bot itu terbalik.

‘Keadaan gelap dan hanya diterangi sinaran bulan yang samar. Ketika dalam perjalanan, kami terdengar bunyi enjin bot semakin hampir sebelum bertembung. Saya tidak dapat mengingati apa-apa melainkan jeritan dan tercampak ke sungai serta tidak sedarkan diri. Sebaik sedar, saya sudah diselamatkan penduduk kampung yang berada di jeti,’ katanya yang telah dirawat di Hospital Tuaran.

Polis tidak menolak kemungkinan bahawa kejadian dua bot bertembung di Teluk Sulaman adalah disebabkan oleh keadaan gelap selain tiada sebarang lampu amaran dipasang pada kedua-dua bot. Pemangku Ketua Polis Daerah Tuaran Asisten Superitenden Raji Hussein Suhodin berkata pihaknya yakin kedua-dua bot melebihi muatan menyebabkan angka mangsa terlalu besar selain kesemua penumpang tidak memakai jaket keselamatan.

image-49-1

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;He’s got quality so you have to play your best tennis to overcome him

Meanwhile, a spokesperson for K Electric Usama Qureshi said that the power crisis in Karachi was due to a spike in usage and overloading on the system.timberland boots
Dictation

There are many ways to “spice” up the standard dictation.hermes birkin
That a 40% cut in what they paid in previously.mulberry uk
A commercial manufacturer makes all of its foods in a single production facility and doesn’t clean out the production line when it changes to a different food.prada handbags uk

Homicide Watch Chicago is dedicated to the proposition that murder is never a run of the mill story.cheap ray ban glasses
“It’s really awesome (and) pretty convenient, honestly.alviero martini outlet

Perkongsian

Comments

comments

Tags
Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply