Semasa Viral

Rayuan Permohonan BR1M 2016 Dibuka

Perkongsian

image (1)

PUTRAJAYA : Menteri Kewangan II Malaysia, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata kira-kira 7.1 juta permohonan Bantuan Rakyat 1 MaLaysia (BR1M) 2016 telah diluluskan setakat ini. 

” Jumlah itu merangkumi bantuan isi rumah berjumlah RM 1,050 kepada hampir 162,000 penerima, bantuan isi rumah, RM 1,000 kepada 3.4 juta penerima, bantuan isi rumah RM800 kepada 380,000 penerima, sementara bantuan individu RM400 kepada 3.2 juta penerima,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Walaubagaimanapun, menurut beliau lagi mana-mana individu yang gagal dalam permohonan BR1M 2016 boleh mengemukakan rayuan di mana-mana cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) termasuklah di Pusat Khidmat Hasil (PKH) dan Pusat Transformasi Bandar (UTC) terdekat. 

Rayuan BR1M 2016 yang bermula pada 15 Mac 2016  (hari ini)  hingga 15 April 2016 boleh dilakukan dengan mengisi Borang Rayuan BR1M 2016 (BK-07) dan mengemukakan bersama dokumen sokongan berkaitan ke mana-mana cawangan di atas.

Menurut beliau, rayuan boleh dibuat dengan mengisi borang rayuan BR1M 2016 (pautan di bawah) dan mengemukakan borang tersebut bersama dokumen sokongan yang berkaitan seperti penyata gaji, dan salinan kad pasangan dan juga tanggungan pemohon terkini. 

Beliau juga memberitahu bahawa semua penerima sedia ada yang ingin membuat mana-mana kemaskini maklumat pada borang seperti pertukaran nombor akaun bank, maklumat waris dan alamat surat menyurat boleh lah mengunjungi mana-mana cawangan Cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia, Pusat Khidmat Hasil dan Pusat Tranformasi Bandar.

Permohonan rayuan ini hanya boleh dilakukan oleh individu yang layak sahaja. Pelajar universiti yang sedang menuntut di menara gading akan diagihkan baucer Buku 1 Malaysi. Sesetengah universiti awam sudah giat membahagikan Bantuan Baucer Buku 1 Malaysia kepada para pelajar bermula bulan ini.

Pautan ke laman web rasmi BR1M 2016 → https://ebr1m.hasil.gov.my/login_3.aspx

Borang Rayuan boleh dimuat turun dengan menekan link di bawah ↓
Borang Rayuan BR1M 2016 (BK-07)

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;Taylor and colleagues have analyzed mice grafted 7 months earlier with fully allogeneic bone marrow, effector T cells, and Treg stimulated ex vivo with microbeads coated with anti CD3 and anti CD28 antibodiesThis Masters represented only the second time ever, after Woods’ initial star turn, that I found myself glued to the television during a golf outing, cheering on the phenom’s every stroke.cheap ray bans sunglasses
That requires a lot more urchins.mulberry bag outlet
8 last season.mcm sale
Lee and together they raised five daughters.occhiali gucci uomo
These could be indications of malignancy.prada uk
As we’ve said, the Jersey high majors are going to regret letting him get away.hollister deutschland
0% on 2008) and medical technology (12,091 applications, down 5.scarpe prada uomo
scarpe gucci uomo

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

1 Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply