Fesyen & Gaya Hidup Inspirasi Viral

5 Kehebatan Bacaan Al-Quran Pada Manusia!

Perkongsian

girl-reading-quran

Al-Quran merupakan kitab suci yang diberikan oleh Allah S.W.T kepada sekalian umat. Setiap pemberian yang tuhan berikan tentu sahaja mempunyai kebaikan yang tersendiri. Tulisan arab yang hanya ditulis pada helaian kertas sama ada kertas bewarna putih, kuning dan sebagainya sebenarnya lebih daripada sebuah tulisan. Tulisan berkenaan apabila diperdengarkan menjanjikan lima kebaikan kepada orang yang membaca dan mendengarnya. 

Kebanyakkan umat Islam sangat malas untuk membaca Al-Quran, mereka lebih suka meluangkan masa untuk melayari internet, melihat Facebook, Twitter, Instagram dan sebagainya daripada meluangkan masa untuk membaca Al-Quran. Tetapi jika mereka dalam keadaan kesedihan, mereka mula mencari dan membaca Al-Quran. Kerana mereka tahu bacaan Al-Quran mampu memberikan mereka ketenangan. Mengapakah membaca Al-Quran membawa ketenangan kepada mereka yang kesedihan?

Seperti yang kita tahu, bunyi merupakan gelombang atau getaran yang bergerak pada kadar 340m/saat. Setiap suara mempunyai frekuensi yang tersendiri, dan manusia boleh mendengar gelombang daripada 20 frekuensi/saat sehingga 20,000 frekuensi/saat. Gelombang ini akan disebarkan pada air dan ditangkap pada telinga yang kemudiaanya akan ditukar kepada signal elektrik dan bergerak ke otak. Otak kemudiannya akan bertindak balas dengan gelombang tersebut dan menukarkan gelombang itu kepada bahasa yang difahami oleh manusia. Gelombang bunyi Al-Quran inilah yang bakal menukarkan segalanya nanti!

Berikut kami kongsikan lima kehebatan membaca Al-Quran kepada umat manusia!

1. RANSANG SEL OTAK

main Sebastian Kaulitzki shutterstock_14167231

Bunyi yang bergerak dari telinga ke otak akan memberikan kesan kepada sel-sel otak. Baru-baru ini saintis menyatakan bahawa bunyi daripada bacaan Al-Quran mempunyai kuasa penyembuhan yang menakjubkan buat otak manusia.

2. MERAWAT KANSER

healing_quran_secrets_6

Gambar di atas menunjukkan bagaimana sel kanser ‘meletup'(bertukar menjadi hitam) apabila diperdengarkan bacaan Al-Quran.

Satu sel kanser akan ‘meletup’ dengan menggunakan frekuensi bunyi bacaan Al-Quran. Ini akan memberikan kesan yang hebat untuk merawat kanser yang merbahaya dan penyakit yang tidak boleh diubati. Selalunya perubatan Ruqyah digunakan untuk mengatasi masalah kesihatan berkenaan.

3. MENYEMBUHKAN SEL BADAN

images

Bacaan Al-Quran di atas air akan menyubah ciri-ciri air. Air akan merubah bentuk kristal dan ia akan membawa kesan Al-Quran kepada setiap sel dalam badan yang akan menyembuhkan penyembuhan. Sesetengah umat Islam mengamalkan bacaan air Yassin untuk menghadapi peperiksaan dan menyembuhkan penyakit. Mengapa mereka berbuat demikian? Kerana kehebatan Al-Quran itu sendiri yang mampu mengubah struktur air yang boleh menyembuhkan badan manusia!

Adakah kata-kata anda boleh mengubah struktur air? Ya boleh, kata-kata yang baik akan menghasilkan struktur air yang cantik, manakala kata-kata yang tidak baik akan menghasilkan struktur air yang buruk.

4. MEMBUANG VIRUS DAN KUMAN

5171d447c437ebd1ac3a40f12da5c966

Gambar menunjukkan sel darah putih(bulat besar) membunuh kuman(berbentuk oval kecil)

Bacaan Al-Quran mampu menghalang virus dan kuman membiak. Pada masa yang sama ia akan meningkatkan aktiviti sel-sel sihat dan menghidupkan sel-sel yang terganggu supaya bersedia untuk melawan virus dan kuman.

5. MELAWAN PENYAKIT

T cells are crucial to the human immune system

Gambar menunjukkan sel darah putih (bulat putih) membunuh sel kanser (bulat merah)

Bunyi bacaan Al-Quran dipercayai mampu mengubah maklumat sel darah dan menjadikan sel darah putih supaya lebih kuat untuk melawan virus dan kecacatan daripada penyakit malignan. Ini dikongsikan sendiri oleh seorang ibu yang menjaga anaknya yang sedang koma.

6

SURAH PENYEMBUH

Setiap surah dalam Al-Quran dapat merawat penyakit yang spesifik. Jika anda sedang bersedih anda boleh membaca Surah Al-Sharh. Jika anda mengalami sakit kepala, bacalah Surah Al-hashr, ayat 21. Jika anda menghidap penyakit kulit, bacalah Al-Baqarah ayat 266.

Terserah pada anda untuk percaya ataupun tidak. Tetapi tetapkan dalam diri anda bahawa Al-Quran merupakan salah satu ubat yang berkesan untuk merawat pelbagai penyakit. Cubalah!

 

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;If that you, then the best option is Clausthaler Classic, which manages to create a slightly gingery nose and moderately bitter finishDefinitely worth the reread.prada outlet
Far from a politician trying to have it both ways, the comment was the exaltation of ignorance over education.prada bags uk
Miko Peled points out that Israel only started talking about a two state solution once their “facts on the ground” had made it impossible.Basket Pas Cher
That’s correct and he did tell me he takes them out of the box once every few months to make sure they get some air.mcm bags
Southern hospitals bear the brunt of Government underfundingAssociation of Salaried Medical Specialists Rural hospitals’ services vulnerableTV3 Video Health researcher slams DHB model.prada outlet online
“We decided on the F 22 Raptor because it best embodies his abilities on the court with its superior stealth capabilities, sleekness and powerful performance.mcm sale
cheap ray bans sunglasses

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply