Inspirasi Resepi Semasa

Mee Besen Gergasi Terbaik Punyer

Perkongsian

163938fzii8on8ckp6lmk6

Siapa dekat sini suka sangat makan mee? Tidak kisalah mee macam meggi, mee kasar, mee hoon dan yang di goreng atau pun di makan bersama kuah sup. Kalau bagi admin, mee hoon sup yang di sertakan dengan perut dan ayam antara menjadi kegemaran. Kalau tidak makan di kedai makan, maka juadah mee ini akan di cari mana-mana pasar malam. Sunguh syok bila layan.

Biasanya kalau korang pergi kedai makan, saiz hidangan untuk satu mangkuk mee biasanya sesuai untuk seorang makan, bukan? Dengan harga RM 5.00 semangkuk dan cukup ramuan, rasanya itu sudah cukup kenyang.

Bagi korang yang suka sangat dengan mee dan memang hantu mee, korang boleh cuba untuk makan mee besen pula. Mee besen ini bukan calang calang mee ya, adik-adik. Mee ini di hidangkan dalam satu besen yang agak besar dengan pelbagai ramuan di dalamnya.

Kalau di ikutkan mee ini memang sangat special bukan kerana faktor saiz semata-mata tetapi faktor ramuan tambahan yang korang tidak akan pernah dapat dekat tempat lain.

Dalam satu besen itu, akan di sertakan dengan 2 jenis mee ala- ala spageti dan mee kuning yang biasa korang jumpa dekat kedai makan yang lain. Tambahan menu dalam itu pula ada diĀ  sertakan seperti bebola daging yang bersos lada hitam, memang sangat terangkat juadah yang di hidangkan.

Anda boleh membuat order mengikut saiz yang di sediakan. Contohnya, mee besen dengan saiz S adalah satu hidangan yang sesuai untuk di makan 2 hingag 3 orang. Untuk hidangan saiz M sesuai untuk di makan bagi 3 hingga 4 orang. Saiz L pula untuk jumlah 4 hingga 6 orang makan. Kalau korang jenis suka makan banyak, memang boleh order saiz L untuk 2 orang. J

Jadi kalau mahu merasa hidangan mee besen ini, bolehlah ke Melaka di kedai :

Candyy Pillow ( Vendor Konsep & Butik)

 

Alamat :

GF 11, Pangsapuri Laksamana 1,

Jalan Thamby Abdullah ,

Bandar Hilir,

75000 Melaka

 

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply