Semasa

Potong rumput tambah duit poket

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Muhammad Naqiuddin (kanan), Muhammad Ariff (tengah) dan Mohamad Suhaimi memotong rumput untuk menambah duit poket mereka di Kolej 13, UPM, Serdang semalam.

SERDANG Tiga pelajar lelaki Universiti Putra Malaysia (UPM) mendapat perhatian luar biasa masyarakat gara-gara kisah mereka yang kononnya terpaksa mencari pendapatan sampingan untuk menampung yuran pengajian dengan menawarkan perkhidmatan potong rumput tersebar di media sosial.

Mereka yang ber*asal dari Kelantan dan didakwa datang daripada keluarga kurang berada terpaksa me*lakukan pekerjaan itu sebelum sesi pengajian baharu bermula pada bulan depan.

Bagaimanapun, seorang pelajar berkenaan, Muhammad Naqiuddin Afiq Hapid Hazli, 21, berkata, terdapat pihak yang mengolah status asal di akaun Facebook milik*nya sehingga menggambarkan mereka terdesak untuk mencari duit untuk menyara kehidupan.

Berita tersebut tidak benar kerana kerja itu merupakan inisiatif kami sendiri untuk mencari duit poket, katanya yang merupakan pelajar tahun dua Bacelor Sains Perkhidmatan Makanan pada sidang akhbar di UPM di sini semalam.

Beliau membuat penjelasan berhubung dakwaan yang tersebar meluas di media sosial sejak dua minggu lalu bahawa pihak pentadbiran UPM mengabaikan kebajikan pelajar yang kurang kemam*puan seperti mereka.

Muhammad Naqiud*din mengaku pendapatan yang diperoleh oleh mereka sebagai pemotong rumput cukup lumayan sehingga pernah mencecah sebanyak RM1,600 sehari.

sumber:http://www.sinarharian.com.my/kolumn…kiasu-1.552577

Sumber: Official News, Current Issuesbalqis07http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=639103″>Cari

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply