Inspirasi

Mimpi misteri – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Mimpi Misteri

Assalamualaikum admin. Ni sy nk kongsikan cerita sy sendiri. Tapi ianya takde la seram, tapi lebih kepada misteri. Juga saya nak pendapat2 pembaca.

Macamni, umur sy 19 tahun. Sejak 2012 sampai sekarang, 2016, saya kerap bermimpi yang pelik2. Mostly setiap malam. Contohnya saya mimpi lemas dalam laut dalam, terjun bangunan yang tinggi, menangis dalam hutan, saya membunuh dan juga dibunuh. pernah jugak mimpi saya sendiri sdg melalui sakaratulmaut, mimpi dikelilingi ular, dikejar dgn makhluk yang berwajah manusia, berbadan anjing dan bertanduk seperti rusa, mimpi minum arak, mimpi ke tanah perkuburan malam2, mimpi dikelilingi 7 org puteri sambil saya sdng mndukung bayi dalam hutan, mimpi saya menyembuhkan org yg dirasuk, dan banyak lagi macam mimpi. tapi mostly saya selalu mimpi ular, lemas dan dikejar makhluk. Yang peliknya, selalu rasa mimpi tu macam real. macam betul2 trjadi.

Smpai la awal 2015, saya pergi menunaikan umrah. Kat sana sy mintak banyak2 dgn Allah supaya takde lagi mimpi2 macam ni.

2 minggu lps balik umrah, Alhamdulillah, sy boleh tidur dgn tenang tanpa bermimpi apa2. kosong.
Tapi sekali lagi sy bermimpi, sy berlari, entah lari dri apa saya takthu. tapi last dalam mimpi tu saya berlari, dan terjtuh dari bangunan tinggi. Sejak dari mimpi tu, saya kembali bermimpi pelik2.

Sejak Februari 2016, saya mimpi tntg sorang laki ni. dia bukan melayu, tapi korea muslim. First mimpi saya tntg dia, sy mimpi dia dtg ke rumah saya, dan berbual2 tapi sy lupa apa yg dibualkannya. Mula2 pelik jugak kenapa mimpi sal org korea sbb masa tu sy bukan jenis layan drama korea. sorang pun sy tkkenal. tapi sy abaikan mimpi tu. tapi sejak malam tu sy selalu mimpi psl dia dgn sy. mimpi kami duduk serumah, dia g krja, sy g krja, balik malam makan sama2. pergi jalan2. pelik jugak sbb stiap kali trsedar rasa macam real sgt. Ada sekali tu, sy mimpi sy gaduh dgn dia, pstu dlm mmpi sy trpotong jari dgn pisau. bila sy sedar, mata sy basah mcm bru lps nangis. sy pun tkde la kisah sgt tapi tghhari tu masa cuci pinggan, sy rasa jari sy pedih sgt, tgk2 ada luka. pelik jugak sbb sy tkde buat apa2 pun before tu. cuma duk buat assignment je. sy tetap tkamik port. tapi setiap pagi lps bgun pagi, sy rasa penaaaaat sgt. rasa cam bru lps pergi exercise or something. dan sy ada dark circle. pelik jugak sbb sy tidur cukup, 5 jam shari. tpi tkthu kenapa asik mengantuk.

Pastu sy dh xmimpi pasal mamat korea tu lgi lps mimpi kami gaduh. tapi mimpi cam ular, lemas, terjun bangunan tu still ada.

Mohon pendapat semua apa maksud nya, dan apa yg perlu sy buat? sy xpernah rujuk ke mana2 ustaz sbb sy malu.

p/s sy memang setiap kali nk tidur sy selalu ambik wudhuk, baca 3 qul, ayat kursi, al fatihah, dan bismillah smpai sy trtidur. tkprnah miss buat kcuali time sy btul2 ngantuk.

Terima kasih admin.

Ecah

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply