Inspirasi

Shoutout to english teachers – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Shoutout To English Teachers

Salam. Terima kasih admin for the approval. Tajuk yg sy nak ckp ni berkenaan english teacher. Sy sendiri adalah seorang English teacher.

Sejak sy budak2 dulu lagi, sy tertanya2 kenapa english cikgu2 sy sendiri kurang bagus. Sy mengaku ada je teacher2 yg mantop, tapi ramai jugak yg bila speaking grammar sedikit hancur, atau banyak penggunaan manglish instead of real english, honestly dari dulu sy hairan.

Jujur sy rasa, kalau nak jadi guru sesuatu subjek, kita sendiri kena perfect benda tu, baru boleh nk ajar orang lain. To english teachers out there, kalau grammar sndiri tunggang langgang, mcm mana nk jdi good english teacher?

Ramai teacher yg hanya bagus dlm writing but not in speaking. Sekadar manglish boleh lah. Tp sbb outspoken punya psl, you passed the interview.

Please if you think english tk brp bagus, do something to improve. Jgn kita pompang2 suruh budak improve tp english kita pun mcm budak tadika.

Tlg kenal single plural masa speaking. Kenal present dn past tense. Sy tensyen juga kalau bahasa inggeris dirosakkan oleh pendidik sendiri yg diberi sepenuh kepercayaan oleh students. Something wrong with the system yg recruit english teachers ke mcm mana? Sy tk tahu nk salahkn siapa. Tp kalau tersesat org yg tk pandai english tetiba dpt jadi teacher,make sure u tk bagi ajaran sesat dkt students ya.

Sy brhrp post ini dpt memberi kebaikan dn bukan keburukan. Sy juga insan lemah yg sedang memperbaiki diri.

Monalisa

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply