Inspirasi

Mulut bau busuk – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Mulut Bau Busuk

Assalamualaikum semua.

Aku ada masalah resdung kronik jugak, yg mana masalah ni membuatkan nafas dan mulut akau berbau busukk.

Aku seorang yg peramah, suka berbual dengan org, adaa je topik2 yg aku suke cakap bila jumpa org. Tapi disebabkan mulut aku bau busuk nak mampuih aku jadi rendah diri sangat2 nak bukak mulut depan org. Dh la kerja aku ni perlukan aku bercakapp dengan orang ramai. Allahhuakbar..

Aku taktau dah macam mana nak buat. Aku beli mcm2 ubat utk cure resdung ni. Tapi masih berbau jugak. Selalunya mulut berbau sebab kita berpuasa atau kita tak makan lg kan..tp aku ni, Even lepas makan pun mulut aku berbau busukkk yakmat.

Ada satu malam tu dalam bus, dari kl nak balik ke kg, aku duk sebelah pompuan ni, terjaga tidur pukul 5 pagi, pompuan tu cakap dengan aku tanya sampai mana dah..aku perati, mulut dia tak berbau langsung..tapi aku? Baru bukakk nganga mulut ja pheeww berdenngunggg bau macam longkang najis. Sedihh weyhh sedih

Aku perasann setiap kali aku bercakap mesti org tu mcm cover2 tutup idong. Dalam hati terdetik, ni mesti dia cover tutup idong sebab mulut aku berbau busuk la ni
Aku maluu..maluuu sgt.

Dah la muka buruk berjerawat hitam legam sepasalni tambah pulak mulut busuk. Lagi laa aku rasa down n low confident sangat. Nak cakap dengan bebas pon tak berani. Aku mesti akan cover2 mase cakap sambil tutup mulut aku.

Aku tau la nak buat macam mana dah. Aku risauu..aku ni pompuanbermulut busukk pulak. Maluu dengan suami aku kawen esok2 bila dapat tau bini dia bermulut busukk. Maluu dengan rakan sejawat..malu dengan org sekeliling.

Nak buat macam mana. T_T

MBB

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply