Inspirasi

Muslimah rapper – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Muslimah Rapper

Assalamualaikum, hai guys.

This is my first time confess sini dan tergerak hati nak confess sebab seronok baca cerita2 pasal roommates kat sini.

So aku pun teringin nak cerita pasal my roommates jugak. Bukan cerita negatif, tapi positif. Diorang sangat unik. Unique in a way yang diorang punya penampilan and kelakuan sangat lain dengan diorang punya talents and passion.

Okay so lets start with Roommate #1. Kami sebilik selalu panggil dia Yong sebab dia paling tua and macam kak long la kat kteorg. So Yong ni kan, is so sweet and demure. Memang gadis Melayu terakhir la. Selalu berjubah and tudung labuh, flawless without trying la senang cakap. TAPI, whew korang mesti tak boleh teka punya hobi dia apa.

Hobi dia is RAPPING. And Im not talking about girly rapping mcm De Fam ~Take a look inside we the beast and a hustler~~ NO NO.

This is the Muslimah Eminem I tell ya. She spits fire weh. First dapat tahu ni when hari tu lalu depan compartment Yong and terdengar dia play this rap song. The beat, the hook, the lines ya Allah superb nya. lirik pasal facing the truth and apa ntah. Terus serbu bilik dia tanya siapa rapper ni, nice gila dia punya flow and tetiba muka Yong merah gila and dengan malu2 gadis melayu terakhir dia, dia cakap yang tu dia buat sendiri.

Dia cakap yang memang passion dia rapping ni. Bila-bila je Yong stress, dia akan write rap lyrics. Ni cara dia vent out her anger. patut la tak pernah marah kteorg langsung rupa2nya dia tulis je jadi rap. hahahah seriously ada rap pasal living together dia pernah tulis sebab stress time roommate lama buat hal.

And of course la kalau dia terer rap, her rap covers are fire guys. Hari tu finally dia cover one of Eminems depan me and other roommates, bila dia dah habis tu muka kteorg mcm ni je :O___ kalau Eminem tengok ni keluar air mata Mr. Shady.

So this is one of my roommates yang memang unique. Ada lagi dua orang, sebab kteorg 4 orang satu bilik. Yang dua lagi nanti la eh. unik jugak diorang ni.

p/s: Kak Yong tak single eh. haha tunang dah pun. And nak kenduri dah awal tahun depan. tak sabar nya nak bagi husband Yong dengar Yong cover Rap God. muahahah

Zika

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply