Inspirasi

Miss operator – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Miss Operator

Tq admin sbb sudi post
Ak terpangil dengan situasi yg dihadapi oleh minah operator seblom ni.

Ak cuma na higlht isu MENGEJEK

Kadang2 orang xkan pham ap skop kerja yg kami hadapi.Biar ak terangkan betapa teruk nye hari2 kami berkerja tanpa memerlukan sesorang itu dihdapan kami

Ye..kami bole bjiwa kental dlam masa yg sma jugak kami lalui liku2 kihidupan yang perit.

Ak pernah dpat call dari customer lain bangsa dan agama.Sesetengah mereka ad yg sgt polite ..xkurang jgak yg lagi berat telinga mendengar lagi membisa jawapan dihati.

3.00 pagi

Hello,megah suasana company(rekaan semata2)Boleh sya bntu?
Eh..korang ni xreti buat keje ke?.korg tau x ktrg ni kejeingt mmbuta je ke mcm korang.Ptutla dot kje angkat telepon je ..bodoh na mmpusptut la xkmna pun kje..bgus la.Apa jenis layanan la korg bg.Solution mcm ^@^#.Kau suruh org kau dtg skrg seblom ak pcah bakar kedai

Encik tuan puan dato datin tengku mak engku
Ketahui lah yg kami juga punya skop kerja
Kami ni hanya mnjlan tggjwab je ..jgn la menghrap kmi ni dpt meyelesaikn mslh anda on the spot.Klo skop kerja kami boleh angkat call lpas tu grak ke stiap outlet yg bermslh dah lma kami buatjgn kata selesaikan klo bole na pastikan setiap outlet tu xde mslh langsung..tapi tugas kami hanya mngmbil report dan bantu takat mna ja kami boleh melalui telefon.Itu pun dengan maklumat terperinci dari customer

Ni xad je custmer yg trus2 maki dgn service kami tanpa ap2 mklumatkdg2 serendah2 nye kami dicaci.Kami ni hanya menjalankan tugas shja cik.Jangan la encik harap kami yg angkat call,kami yg pergi ke outlet yg bermslh..klo mcm tu..klo hq kat kl..outlet yg bmslh kat pahang berapa jam plk kami na kesanalagi mnambah amarah dihati?bukankah begitu

Customer jgak kene pham dlam sehari bukan 1 5 org kami terima pangglan tapi beribu pangilan dalam satu hari.
Perkjaan kami mrmerlukan msa 2-5minit untuk mghubungi pihak ketiga dlam satu pngilan.Ini xad je cutmer yg mara knpe xde updte dri mna2 pihak kami..

Encik..xsmua person in charge berada di outletdorg pun mnusia encikad yg tengah berakanak tengah sakit..tayar bocor..kereta rosak.Semua tu bnda2 yg kita alami dlm harian kita.

Jangan la encik harap smua bnda trus superman bole dtg mbantu.Benda ni ak tekankan pada smua customer,setiap operator careline ad skop msing2 dan cara kami untk mgwal dan meyelesaikan satu2 mslhkami xkan bia custmer terkontang kanting.
Ad yg bole refund kami refundad yg bole trus ke tempat yg bermslhtrus ke tmpt bmlshTAPI ak xnafikan ad je operator careline yg kurang ajr,YG MASUK KERJA TAPI XBUAT KERJA,yg xmbntu lansung,ad yg sambil lewa,ad yg maki hamun cstmer,ad yg xreti na angkat call yg da bertubi2 msuk dan mcm2 lagi.Kadang2 tu klo shift mlm 3 org je..tapi call masuk mcm 90 org Itu semua diluar kemampuan kmi.Andai kata anda bertemu dgn operator sebegini mohon adukan pada hq.Kerana kami sebagai perkerja hanya mengikut arahn dan skop perkerjaan..Jangan kata plk kau da tau kwan kau kurng ajar npe xckp kat bos kauKalau ak boleda lama ak buat ..xyh tggu bos..tapi sapa la kami.

Apa2 pun pahami la skop kerja msing2..
PEACE TO ALL OPERATOR/CARELINE CUSTOMER YG AD DI MALAYSIA.
MARILAH BERHUHU+ BERJIWA KENTAL DAN MAJU UNTUK BANGSA DAN NEGARA

ak pun operator

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply