Inspirasi

Kifarah – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Kifarah

Ok lets start. hehe

Aku perempuan. Linkungan 20an. Student IPTA and jauhh dari kampung halaman. Aku tak lah pandai menaip sangat tapi aku harap korg faham lah apa yang nak aku sampaikan. Korg jangan bimbang sebab confessor pendek je, tak perlu baca meleret-leret,

aku asal dari pandai timur, Malaysia biasa lah bila pantai timur ni kita orang cakap ganas skit Menatang, Bodoh, Banggang tu biasa lah tapi apa yang keluar dari mulut aku tu sebenarnya bukan lah aku maksud kan pun. Bila dengan kawan-kawan confirm lah aku behave, kan tak pasal-pasal terkejut dia orang. Dulu time aku sekolah menengah aku selalu maki adik aku Bodoh, Banggang bukan sebab apa pun sebab aku geram je dengan dia. Tapi start aku masuk U ni aku rasa macam apa yang aku maki kat adik aku tu dah berbalik kat aku, sekarang aku betul-betul rase aku lembab gile-giler . Pointer tak payah cakap lah memang teruk, pensyarah pulak dah mark aku as student paling lembab dia, stress betul hidup cenggini. Dulu time sekolah aku rase aku tak lah selembab ni, bila aku fikir-fikirkan balik mungkin kata-kata kau yang dulu dah jadi doa buat aku. Betul lah dalam satu hari akan ada satu perkataan yang menjadi doa buat diri kita. Start aku sedar pekara ni, aku dah cakap elok-elok dengan adik aku cuma kadang-kadang tu terlepas lah jugak, tapi aku cover balik dengan istigfar banyak-banyak mohon Allah jauhkan senua.

Point aku sekarang bila kau orang nak berkata-kata tu fikir-fikirkanlah dulu, jangan main lepas je bimbang nanti berbalik kat diri sendiri.

Cahaya termasyhur

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply