Inspirasi

Dek kerana muka aku garang – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Dek Kerana Muka Aku Garang

Assalamualaikum and good evening peeps.
Aku tulis ni tak tahu la akan dipublish ke tak. tapi kalau ye thank you ye admin

aku ni tak reti sangat nak karang ayat ni and aku pun tak nak la tulis panjang sangat sebab yelah bosan pulak korang baca. oKlah meh la aku perkenalkan diri aku dulu . Aku Lina bukan nama betul pun tapi ada je orang yang panggil aku nama tu . oklah rasanya ,aku bukan student uia pun cuma teringin nak masuk tapi tak kesampaian . takpelah takda rezeki. sekarang ni aku student dekat one of the ipta in Pantai timur. taknaklah specific sangat , nanti korang tahu pulak. sorry eh terpanjang pulak.

Macam ni. you guys know kan kewujudan manusia yg muka sememangnya tak berapa nak mesra. akulah salah sorang tu . muka je tau . personaliti insyaallah tak .aku ni tak cantik tai muka aku pun memang muka yang jenis garang tau . bukan aku nak muka macam ni . aku dilahirkan macam ni kot. disebabkan muka aku ni aku dapat nickname snobbish , dari masa sekolah lagi , selalu jugak la aku menangis sedih kan , aku ni kawan pun susah nak dapat sebab orang takut nak approach aku . and aku pun memang tak pandai nak socialize sebab muka aku ni lah , memang hilang self confidence tau . banyak orang yg lepas kenal aku semua tak sangka perangai aku macm ni sebab selalu ingatkan sombong je,

And aku jugak ada trust issue. bukan senang untuk aku berkawan dengan sesiapa dlam jangka masa yang panjang .sebab aku tahu macam mana rasa ditipu dan dikihianati oleh ex kawan baik aku , girls okay . lepas that happen aku terkontang kanting jap takde kwn . exam result aku semua teruk . memang lagi susah la untuk aku percaya dengan orang . sebab tu aku susah rapat ngan orang , tapi bila dah rapat insyaaallah aku ni setia kwan , cuma diorang suka tinggal aku n pergi berkwan dengan org yg diorang rasa ade benefit dgn dorang ,. bila susah baru datang crai . sorry babe , you are out of my life.

Nak tahu tahap teruk nya anxiety aku ni sampai doktor tu sendiri tanya call aku whether nak jumpa doktor ke tak sebab result test yg aku amek tu keputusan teruk sangat. even aku terkejut kalau salah sikit aku boleh jadi depressed and rasa diri ni teruk sangat tau .rasa macam useless . teruk , tapi akua tak tau nak ubah macam mana

SO, since aku dah masuk u ni , aku tahu banyak kena grouping and so ak tak nak aku kena pandai socialize lah kan . weh aku try hard gila tau . senyum all day long sampai lenguh mulut aku , try to start a conv , semua. none of that really happen tau cause people avoid me . pastu ada kwn aku cerita housemate dia takut ngan aku . lagilah hilang self esteem aku ni . aku bukan introvert sgt pun , aku cuab berkwn but they just dont stick together tau .sedih pulak aku

the main point aku nak cakap ni pleaselah faham yang kitorang muka tak friendly ni tak intak dilahirkan sebegini rupa . kitorang ni tak sombing , cuma muka garang and some memang tak tahu socialize sngat . try la tegur kitorang dlu . janganlah selalu judge a book by its cover . kesian kami yg bermuka garang ni tau , budak2 lagi la .dengn mulut lepas je. kecik hati kitorang , maaflah maybe korang rasa alah budak2 jelah . but try to put yourself in our shoe. ni bukan jadi sekali tau . banyak sangat , uncountable
aku tak mintak banyak pun tapi pleselah jangan discriminate based on muka je. whats important is what on the inside ,pleaselah tolong aku jadi friendly . teringin nak ada kawan ramai . bukan hot just ada kwn yg memahami thats good enough.,.

Kasihanilah kami yang berwajah garang. maaf kalau terslah silap . aku harap korang dpat la sedikit input dripada apa yng aku cuba sampaikan , mohon bantu kami berubah

W

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply