Semasa

Askar nyaris maut bom grenade melekat pada tapak tangan

Perkongsian

[IMG]
ANGGOTA skuad pemusnah bom berusaha mengeluarkan grenad yang melekat pada tapak tangan seorang kadet tentera Ukraine. – Ihsan Mail Online

KIEV: Seorang kadet tentera Ukraine melalui detik-detik mencemaskan apabila sebutir bom tangan yang dilepaskan menggunakan pelancar grenad menembusi dan melekat pada tapak tangannya.

Namun kadet tersebut bernasib baik kerana bom tangan itu tidak meletup dalam kejadian dramatik yang berlaku semasa latihan tentera di Odessa, selatan Ukraine.

Kadet berkenaan yang tidak dinamakan, menyertai latihan itu di Akademi Tentera Odessa apabila bahan letupan tersebut dilancarkan secara tidak sengaja dan mengenai tangannya.

Dia kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada rakannya yang meminta bantuan paramedik, polis dan skuad pemusnah bom untuk segera memberi bantuan.

Gambar yang disiarkan oleh pihak polis menunjukkan lelaki terbabit dalam keadaan meniarap sambil diselubungi selimut khas kalis peluru ketika anggota skuad pemusnah bom mematikan grenad itu.

Grenad jenis VOG-25P yang boleh mencetuskan letupan kecil, selamat dikeluarkan dari tapak tangannya dan mangsa kemudiannya dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut. – MStar

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply