Inspirasi

Hantaran atau janji allah? – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Hantaran Atau Janji Allah?

Assalamualaikum and much thanks if admin decide to approve my 2 cents. Aku adalah anak sulong dr 4 org adik beradik. Dalam post ni aku nk cerita tentang hantaran yg kecoh skrg ni ade yg setuju nikah without hantaran just mas kahwin and ade yg ckp hantaran tu perlu untuk menunjukkan kesungguhan bakal suami.

Just as i said, aku ni anak sulong and cucu sulong so my family and my grandparents mmg dreamed utk ade grand wedding. I was brainwashed since i was a kid to find a wealthy husband so that die boleh tanggung everything for my wedding ceremony. But jodoh tu Allah adalah sebaik2 perancang. I got married to a simple man and kami berkahwin tanpa hantaran just mas kahwin n hanya jamuan makan.

Ada yang cakap lelaki senang dapat nnt senang la kena tinggal. Ayat ni biase sgt dgr. Selepas aku kawen pun bila kawan- kawan tau takde hantaran aku di brainwashed benda yang same. Ada yg cakap aku dh pregnant sebelum kawen and plg teruk my husband tu adalah pak sanggup. Ni antara dugaan kahwin tanpa hantaran. Tapi peduli la apa org nak cakap, alhamdulillah husband aku appreciate me. Suami aku kerja harapkan project so ade project ade la duit. Takde project makan pasir la. Alhamdulillah lps kawen tak pernah hari yg kami rase susah. Tak lame lps nikah dlm sebulan aku disahkan pregnant and dah pop out pn baby girl tu.

Moral of the story is jgn takut kalau bakal husband tu tak mampu bg hantaran sebab Allah dh janji rezeki lps kawen tu berganda. Bila kita memudahkan sesuatu di jalan Allah, Insya Allah ade ganjaran lps tu. In Allah we trust.

P/s : bg perempuan tolong jgn ungkit2 walau marah mcm mane pn. Tlg blkg keluarga bahagia sebenarnye dr isteri. Lelaki ni nampak kuat sebenarnye diorg lagi perlukan belaian dr isteri.

P/s : lelaki pun kurang2 la lepak dgn kawan2. Isteri tinggal kn dunia diorg bila dah kawen. Jgn sebabkan korang ni suka melepak isteri ni rase diorg tak di appreciate. Lepak la dgn isteri. Dengan kawan2 tu cukup la lepas keje je. Maghrib blk. Pas isyak tu ajak la isteri lepak. Kalo die taknak korg lepak la same2 buat aktiviti yg korg suke.

-The end.

Kak long

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply