Inspirasi

Take note to all confession readers – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Take Note To All Confession Readers

Assalamualaikum w.b.t
Firstly,tq to admin coz sudi menerbitkan my confession..sy harap sangat admin update my confession sy sebab apa yang saya lihat skrang ini manusia memaki , menghina sesame sendri especially for Islam peoples
Okay apa yang saya lihat sekarang ni memang bermacam-macam jenis confession dah saya bacaada yang menyedihkan mahupun yang heppy2,,,when i finished read the confession..i will look at the comments.yelah..nak tahu jugak mcam mna expression korang selepas baca confession ni..ada yang menghina ada jugak yang mendoakan

Memang banyak cerita yang dikeluarkan but bila baca macam mengarut pun ada cerita-cerita yang di update kanand then korang tulis pulak the negative comments tanda confession tu mengarut n macam tak betullepastu korang hina pulak si admin sbab meng update kan cerita ini.. and now we see..korang rasa apa yang korang buat betul ke tidak sebagai seorang manusia yg beragama islamkorang tahu kan agama islam itu indah, sucijanganlah nak menilai sesuatu sebelum ada buktinya,,,

Yes truly, memang ada cerita yang tidak logic from the confession and luar cerita dari confession and then korang pun menghina, mencaci, memaki confessor admin or smualah watak dalam cerita tu but kalau lah benda yang tidak logic tu betul2 berlaku..korang yang menghina, menulis komen2 negative tu akan menanggung dosa taukorang kan orang islamsorry sbb terkasar bahasa sikitkorang pun belajar agama islam,,hukum hakam sesuatu perkara,,mana yang baik and mana yang burukkan.rasanya cerita di confession ini mahupun di luar confession tak salah pun walaupun di update..yang salah adlah anggapan manusia yang membaca

If memang cerita itu mengaibkan seseorang memanglah salahbut korang please jangan nak judge people (admin) .doakan yang baik2..selagi korang menulis comments yang buruk2, lagi tu admin akan update cerita yang aib..and kalau pun admin tetap nak update cerita2 apa2 pun korang tak perlu lah nak baca..just scroll..haha..ni tak , lagi dibaca cerita itu lepastu siap share lagi dengan kawan2.

Ramai manusia sekarang lebih percayakan cerita media daripada cerita sebenar dari mulut seseorang itubut bila korang fikir kan media social ni tak salahyang salah adlah manusia..and how people used the technologykorang tak perlu lah nak percaya 100% cerita yang dikeluarkan dari social medialagi2 dengan cerita yang tak dek masuk akal..but kalaulah sesuatu cerita itu betul2 berlaku just kita ambik pengajaran diasalah sesuatu cerita yang disampaikan itu adlah salah pencerita..biar dia yang tanggung dosa dia sendiri sebab salah dalam menyampaikan sesuatu ceritabut if the stories is true but people judge and hina dia..korang lah yang tanggung perbuatan korang

Korang nak percaya atau tidak sesuatu cerita itu terserah korang but jangan smpai nak menghina seseorang itukalau korang ditempat dia korang akan rasa sedih and many feeling we can feelssaya bukan nak menyokong orang yang buat salah but kalau dia salah biar Allah sahaja yang mengadili..kita sebagai manusia jangan menghukum seseorang selagi kita tak ada bukti yang dia betul2 bersalah.

Please .. we are all muslimswe have the beautiful religion..jangan cemarkan dengan sikap korangwe need to show the good habits as muslimssebelum korang nak lakukan sesuatu please fikir yang mana baik dan buruknyaAssalamualaikum..

Bunga

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply