Inspirasi

5 sikap yang wanita perlu jauhi – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

5 Sikap Yang Wanita Perlu Jauhi

Salam. Hi Girls.

Aku nak bagi nasihat sikit terutama untuk perempuan yang kuat syak wasangka dan kuat cemburu.

Firstly, perempuan tolong kurangkan rasa waswas korang. Cubalah jangan terlalu over thinking. Korang tak kesian ke kat laki korang penat nak explain apa semua tapi korang masih tetap tak boleh terima apa explaination diaorg. Girls yg over thinking ni ended up dia laki akan tinggalkan sebab apa? Sebab si laki ni pun akan jadi stress sbb si perempuan ni tak percaya dia. Mana tak nya. Bergaduh perkara yang sama.

Second, bagi space kat laki korang. Wehh. Dia pun ada ketika perlukan ruang sendiri. Semua tak boleh buat. Semua kena mintak kebenaran kau dulu dan mesti dapat tapisan dr kau dulu. Kau kena ingat, if sikap kau boleh tolak ansur, tak cepat cemburu, si laki ni dengan senang hati akan share semua benda tanpa perlu kau suruh.

Third, kau janganlah nak cemburu tak bertempat. Kalau laki kau kerja, takkan dengan kawan sekerja perempuan langsung tak boleh cakap. Dia pun perlukan komunikasi dua hala. Asal laki kau tahu jaga batas dan jaga diri. Janganlah kau over semua tak boleh. Kau ingat laki kau tu jahat sangat ke? Kalau jahat why kau nak dgn dia?

Forth, ahhh aku dah muak dgn benda remeh. Tolong hormati perasaan lelaki sama bukan kau nak hormat perasaan kau saja. Kau faham tak si lelaki ni banyak dah korban utk kau? Kau nak hantaran sampai 15k pun dia sanggup ikat perut sebab dia sayang kau tapi kau masih tak percaya dia. Jangan fikir diri kau saja. Jangan fikir hati kau saja. Laki kau pun ada hati dan perasaan yang perlu kau jaga.

Fifth, rational bila buat keputusan. Kau kalau rasa kau dah rational, kau fikir banyak kali tanya BAPAK kau betul ke tindakan kau buat tu rational. Kalau kau masih tak mampu nak rationalkan fikiran kau, kau amek wudhuk, kau solat pastu kau tidur. Seminggu lepas tu kau bincang balik dgn laki kau. Kau jangan asyik nak menang sajaa. Beralah. Sikap over jealous tu cuba kurangkan. Jangan sampai laki kau jemu terus dia amek keputusan tak nak jumpa kau selamanya.

p/s : Dituju khas buat girls yg terlalu mengongkong hidup si lelaki.

Eddy

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply