Inspirasi

Ex anak dara pemalasan – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Ex Anak Dara Pemalasan

Thanks admin kalau confession aku dipublish..cuma nak share kisah aku agar dpt memberi pengajaran buat anak dara pemalas ( @instafamous) yg selfie korang tu tak kemana kalau pemalas tahap gaban. Aku confess ni sebab teringat ada confession pasal kakakipar yg bengang dgn adik ipar pemalas

Masa zmn anak dara, aku kt Uni kira mcm famous jugak la. Dalam 5 6 tahun lepas. Tapi sebab takde instagram lagi kan.so xbanyak la selfie dari aku..haha..Alhamdulillah skrg aku dh beranak 1.and coming soon tahun depan

Masa dulu aku ni pemalas. Baju aku sndiri pon, aku kdg2 recycle balik. Bilik aku xpayah cakap.housemate aku puas membebel dah suh kemas sket bilik.aku wat lek wat dek. Masak? Nayyyaku selama 24 tahun hidup, tak pernah masak and xtahu masak.tapi gorg ikan n telur boleh la. Siang ikan? Ayam? Nayyy.

Tapi sebab mak aku jgak, tak pernah suruh aku kedapur and jadi perempuan melayu terakhir. Sebab aku anak perempuan sorg je.pelik kan? Dimanja sangat la aku ni.so aku jdi terbiasa balik rumah goyang kaki.wat lek wat peace. So lama2 aku jadi la seorg pemalas

Nasib baik uni dkt dengan umah.so tiap wekeend aku bawa balik sebakul baju utk mak aku basuh.mak aku xde cakap pape pon. Kemas umah? Sapu lantai? Tu semua abang aku n mak aku buat. So aku ni mcm princess jgk la dalam umh tu

Masa final year, bekas senior aku dok minat aku selama ni, dok confess cakap nak meminang aku after graduated. Mak aku rasanya nak kawin kan aku cepat2 sebab nk suruh aku berubah and pndai wat keje umah.so pung pang pung pang.maka kawin la aku tanpa ada basic knowledge sebagai suri hati mr suami. Aku still dalam dunia princess aku

Time ni la cabaran aku .real world. Ditakdirkan kami kene tinggal ngan mertua aku. Ko tahu la , mother in law ni byk undang2. Sebab tu org cakap in law, bukan in tesl or in engineering.haha. mother in law aku ni garang and tegas sket. Memang dia buli aku kaw2. Disuruh aku masak benda yang kira high la utk org pro masak ni. Ade ke patut suh aku masak ayam kicap.mane la aku tahu. Pastu suh basuh baju semua org dlm rumah.termasuk langsir dan cadar. Time ni la baru aku sedar, tak kemana pemalas ko tu.xkemana kalau ko ade ramai minat masa zaman uni

Suami aku? Dia diamkan aje. Macam berkomplot ngn mak mertua aku je nK ajar aku.bila dh lama kene buli tu..aku jadi mcm terbiasa nak buat kerja rumah. Jadi kalau mainan anak sepah sikit, aku jadi meroyan jgk.sebab rumah semak.haha

Baru aku crita pasal mak mertua aku lagi. Belum famly suami aku lagi. Dorg pon sengaja suruh ak siang ikan masa hri first aku tido umh suami aku. Dengan xbiasa pegang pisaunye.aku memng cluesless. Diorg gelakkan aku je..siap perli, cmne boleh lulus interview menantu hajjah cik kiah ni. Aku malu toksah cakap la. Banyak lagi la nk cerita peristiwa aku kene buli

So aku nak pesan kat anak dara diluar sana. Jgn bangga dengn kecantikkan anda ada, ke-slim an anda..sbb. benda tu bleh buat kenyang mata suami korg je. Nanti perut nak kene isi jg,pakaian suami semua kene . Xdenye suami ko nak melayan soalan ko you, sayanv I tak? Selama 24 jam. Diorg lagi bangga kalau isteri or bakal isteri sinsing lengan baju,tumbuk sambal, kupas bawang kt dapur dari dok hadap muka korg je.
Jadilah beauty with brains. Bukan bimbo

Sekian
Bekas anak dara pemalas

Kerang

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply