Inspirasi

Sendawa persis naga – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Sendawa Persis Naga

Assalamualaikum dan hai kpd warga iium.Aku amat berterima kasih kpd admin jika beliau approve confession aku.Aku seorang gadis yg berumur 18 tahun.Terlebih dahulu aku ingin memohon maaf jika ada yg tak suka dgn confession aku ni.

Berbalik pada tajuk confession aku yg agak hiperbola itu,akulah manusia yg bersendawa bak naga itu.Sebenarnya aku tak kisah pun dengan bad habit aku ni.Tapi orang sekeliling aku kisah dan aku mula rasa tak selesa(sikit).Aku tak tahu bila aku start sendawa dgn volume yg agak kuat ni,tapi aku rasa puas bila dpt lepaskannya.

Fyi,sendawa aku bukan bunyi dia aje yg kuat.Sendawa aku ni siap package panjang berharakat lagi(teruk kan).Kalau dekat rumah,mak aku sampai mengucap panjang dengar aku sendawa.Mana tak nya,elok ke anak dara sendawa camtu?Mak aku cakap aku ni macam orang tua lama.Dan aku memang selalu kena bebel bab sendawa ni.Mak aku selalu cakap,nanti pegi rumah bakal mentua,sendawa camtu terus kena reject.

Tapi apa boleh buat.Bukan aku yg mintak nk sendawa camni.Aku pernah jugak try sendawa slow,tutup tutup mulut kasi angin2 je keluar.Tapi x boleh.Mau kembung perut aku.Rasa puas sendawa tak datang okay?Kadang aku tertanya,aku sorang je ke yg ada bad habit camni.Aku malu.Tapi kalau aku makan dgn org yg aku kurang rapat,aku cover habis.Cthnya aku pegi sendawa jauh2(usahanya aku ni).

Ni aku nk throwback sikit masa aku masuk asrama dulu.Aku igtkan aku sorang je yg sendawa camtu.Rupanya aku ada geng la korang.Betapa happynya aku masa tu.Fuh,kawan sebilik aku lagi teruk dari aku rupanye.Kalau korang nak tau,kawan aku tu siap sendawa sambil bercakap.Aku ingat lg masatu aku duk rileks2 atas katil.Kebetulan dia sendawa sambil cakap kat aku jom turun makan.Maksudnya dia gabungkan ayt dia sambil sendawa.Kalau korang x faham abaikan jela. Hehehe

Aku punyala terkejut.Hebat betul kawan aku ni.Aku pun try tiru jugak.Memang jadi okay?Serius aku tak tipu.Dan aku tahu aku memang anak dara yg teruk.Kawan aku yg kuat sendawa ni cantik dan ada je laki yg nk dekat dia.So aku rasa macam lega sikit.Hehe

Kadang kadang terasa hati jugak bila kawan aku yg lain duk kutuk cakap aku sendawa macam naga.Tapi aku cakap okaylah aku sendawa je dari kentut merata.Malu memang malu.Oh ya,bukan time kenyang je aku sendawa,time aku lapar dan perut aku masuk angin pun aku sendawa tau.Huh cobaannnnn.Sabar je la.At least aku tahu aku tak keseorangan(sedapkan hati).

Dan pernah sekali masa aku ngan kawan aku yg sama mcm aku tu nk naik dorm(baru lepas makan).Yg ni aku memang x boleh lupa sampai bila bila.Masatu ada adik form 2 dua org baru lepas makan jugak.Diorang jalan depan aku,kawan aku ni punya selamba sendawa kemain kuat.Serious terkejut budak dua org tu.Wei bunyi apa tu?.Ayat diorang sekali dgn muka yg ketakutan,laju gila lari naik tangga.Aku ngan kawan aku berdekah ketawa.Baru aku tahu,selain bunyi sendawa kitorang ni teruk,ia jugak menyeramkan.

Jadi,tujuan aku tulis confession ni,kot kot lah ada yg boleh share petua2 atau pemuda2 tak kisah.Manalah tau aku boleh kurangkan volume sikit pon kira ok la kan?Aku akan baca komen korang yg sudi baca confession dan sudi bagi tips utk aku okay?

Dan tak lupa pada admin yg semestinya baca confession ni.Thank you again admin kalau sudi approve.Harap2 diapprove lah sebab aku tak nak jadi orang tua lama yg kuat sendawa.Kalau tak diapprove ak anggap aku buat senaman jari je lah malam2 ni huhu.

Okaylah,tu je.Moga2 in future,kalau aku x boleh buang bad habit ni jugak,ada la kaum Adam yg sudi denganku.Hehehe just kidding. Thanks again.
Lots of love

Naga

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply