Semasa Viral

Kejadian Pilu Terjadi Pada Bayi Comel Ini Dan Respon Si Ibu.

Perkongsian

Hati ibu mana yang tidak luluh apabila anak yang dikandung selama 9 bulan, telah diperlakukan sesuka hati oleh orang yang diamanahkan untuk menjaga anaknya. Menurut laporan portal Siakap Keli, ibu muda yang bernama Nadea Teja berasa kecewa apabila anaknya yang baru berusia 10 bulan telah ditampar oleh pengasuhnya. Akibat dari perlakuan kejam itu juga telah meninggalkan kesan lebam dan bengkak dibahagian muka anaknya.

Ibu muda itu turut meluahkan rasa kesal apabila tidak menyelidik terlebih dahulu pengasuh tersebut sebelum menghantar anaknya. Menurutnya lagi, tiada pilihan lain lagi selain menghantar anak kecilnya yang dipanggil Nawra dibawah jagaan pengasuh kerana bekerja.

Demikan adalah luahan hati si ibu yang diluahkan dilaman facebook miliknya.

Nadea Teja. ibu kepada Narwa bersama suaminya.

”¬†Bersabarlah duhai hati.. kuatlah duhai anak..Nawra sayang..maafkan ummi dan papa terpaksa meningalkan Nawra dgn orang lain kerana pergi mencari rezeki.. Nawra sayang.. maafkan ummi dan papa yang tak pandai menilai orang..Kami fikir manusia berhati suci punya kasih dan sayang terhadap bayi sekecil Nawra..Segalanya nampak sempurna dan indah untukmu sayang.. Tak pernah terlintas orang akan memukul anak ummi ini begitu sekali..Apa dosa bayi 10 bulan yang masih belum boleh merangkak dgn baik apatah lagi memanjat atau nakal.Sungguh hancur hati ummi apabila pengasuh mengaku menampar mu.. Hancur hati ummi bila Nawra menangis dan hari ke-5 ini bengkak muka masih belum surut.. Tak dapat ummi bayangkan betapa kuat pengasuh menampar Nawra sehingga lebam berbirat.. Betapa kuat Nawra menangis.. Betapa takut Nawra lalui hari-hari bila ummi dan papa tiada..Patutlah selama ini Nawra sangat takut dgn orang sekeliling.. tak boleh berpindah tangan dari ummi atau papa.. tak boleh sesiapa ambik dukung dari kami.. Rupanya Nawra trauma dan takut ummi dan papa hilang lagi dan lagi..Sungguh bukan mudah memaafkan bila hati sangat sakit..tapi, Ummi redha apa sudah terjadi, kami maafkan pengasuh Nawra kerana dia juga punya anak sekecil kamu sayang.. Ummi tak mahu dia hilang ibunya kerana ini Ummi tak mahu dia lalui hari-hari sepertimu..takut tanpa ibunya disisi.. Papa tahu ummi sedih, ummi tahu papa marahPapa ajar ummi melupakan.. Jangan ada dendam supaya hati tenang..Ummi redha..papa redha sayang..jangan takut lagi Nawra.. walaupun tanpa kami kau punyai Allah duhai anak..Semoga Nawra sihat selalu membesar menjadi anak perempuan yg cerdik dan solehah InSyaa Allah…” –¬†Nadea Teja

Kesan lebam yang terdapat pada bahagian muka Narwa.

Bukan hati si ibu sahaja yang merasa simpati, malah rata-rata netizen meluahkan rasa simpati terhadap apa yang berlaku ke atas anaknya. Maka, selidik lah terlebih dahulu pengasuh sebelum anda menghantar anak anda.

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

1 Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply