Semasa Sukan

Pemain Golf Negara Hilang Kaki Kiri!

Perkongsian

Kuala Lumpur-Pemain Golf Negara Shaaban Hussain hilang kaki kirinya dipotong dan lumpuh tangan kirinya selepas terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di lebuhraya Guthrie semalam.

IMG-20160331-WA0011
Shaaban Hussein Ketika Terlibat Dalam Kemalangan jalanraya semalam

Dalam kejadian awal pagi semalam, Shaban diakatakan dalam perjalanan menuju ke pusat bandar dengan menunggang sebuah motor berkuasa besar. Dilaporkan, ketika kejadian, Shaaban cuba untuk mengelak senuah kereta di hadapannya namun gagal dan menyebabkan dia terbabas lalu terperosok dalam longkang berhampiran.

IMG-20160331-WA0020
Shaaban ketika tiba di hospital.

Sejurus selepas kejadian Shaaban yang juga pemain yang berada di Ranking ke-7 Malaysia dikejarkan ke Hospital Sungai Buluh sebelum dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur kira-kira jam 2 petang semalam.

Menurut rakan baik mangsa, keadaan Shaaban begitu kritikal ketika dimasukkan ke dalam wad menyebabkan ahli keluarganya enggan mengulas mengenai keadaanya dengan lebih lanjut.

IMG-20160331-WA0019

Namun, menurut akhbar dalam talian, BH Online semalam, akhbar disahkan kehilangan kaki kirinya akibat terpaksa dipotong ekoran kecederaan yang serius dialaminya di bahagian tersebut selain mengalami lumpuh di bahagian kiri badannya.

IMG-20160331-WA0023
pray for shaaban

Berita kemalangan Shaaban itu jelas memberi tamparan hebat kepada Majlis Sukan Negara, MSN dan semua persatuan sukan yang lain disebabkan prestasi cemerlang Shaaban dalam sukan Golf itu.

MSN juga terpaksa menerima kenyataan mereka telah kehilangan khidmat penyumbang mata dalam sukan olimpik itu.

Namun tiada pihak yang lebih sedih selain daripada keluarga mangsa yang merupakan individu paling rapat dengan Shaaban. Walau apapun, dilaporkan hari ini, Shaaban semakin memberi perkembangan positif dari segi kesihatannya.

Mari sama-sama kita doakan agar Shaaban cepat pulih daripada kemalangan yang dialaminya.

Doa kami sentiasa bersamamu.

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply