Hiburan

Rita Rudaini suruh minang cepat, siapa cepat dia dapat

Perkongsian

[​IMG]

Video sekadar gurauan

Kuala Lumpur: Pelakon popular Rita Rudaini kecewa kerana video yang dihasilkan untuk gurauan peribadi menjadi tular selepas disebarkan pihak tidak bertanggungjawab.

Rita berkata, video yang memaparkan dirinya meminta orang masuk meminang itu sebenarnya dihasilkan untuk gurauan dalam kumpulan WhatsApp ahli keluarga seorang artis yang dikenalinya.

“Sebenarnya, video itu dibuat hanyalah untuk gurauan antara kawan-kawan saja. Saya langsung tidak memaksudkannya dan tak sangka pula ia menjadi tular di laman sosial.

“Saya juga tiada masalah untuk memenuhi impian seseorang untuk bergurau atau menghantar video untuk mereka tetapi mereka perlu peka jika ia membabitkan golongan selebriti.

“Saya kecewa kerana kadang-kadang perlbagai persepsi orang kepada saya yang memegang status begini (ibu tunggal). Ada orang yang boleh terima video ini sebagai bahan lawak dan ada pula yang menghentam saya dengan mendakwa saya sangat terdesak pula,” katanya.

Rita berkata, selepas ini dia akan lebih berhati-hati untuk menghasilkan video bagi memenuhi permintaan pihak tertentu.

“Saya juga mendapat tahu video itu menjadi tular dua hari lalu. Ahli keluarga artis itu sudah pun mengaku perbuatan mereka dan turut memohon maaf pada saya atas apa yang berlaku. Saya juga sudah menerima maaf mereka dengan hati yang terbuka,”katanya.

Rita berharap pihak yang terbabit akan lebih berhati-hati untuk berkongsi sebarang video berbentuk peribadi demi menjaga hati dan sensitiviti sebelah pihak sebelum berkongsi video itu dengan orang lain terutama di laman sosial. – Metro

Perkongsian

Comments

comments

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
ibeli4u
carikerja4u

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply